Kosor: Neka se ispričaju oni koji nisu glasali za samostalnost Hrvatske 1991.

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je na Saboru HDZ-a u Zagrebu kako su oni spremni ispričati se za koju suvišnu riječ ili gestu, ali da bi se oni iz oporbe koji 1991. nisu glasali za samostalnost Hrvatske trebali ispričati i njima i cijelom hrvatskom narodu.

Bilo bi vrijedno i važno da netko iz te suprotstavljene koalicije katkad iznađe hrabrosti i kaže - oprosti, ispričavam se, rekla je Kosor obraćajući se zagrebačkom članstvu svoje stranke u maloj dvorani Doma sportova. Napomenula je da HDZ nije ni očekivao njihovu ispriku, premda bi se, kaže, trebali ispričati i HDZ-u i hrvatskom narodu oni koji su 25. lipnja 1991. pobjegli iz Hrvatskog sabora prilikom izglasavanja Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske.

Generali na okupu

Kosor je tijekom govora u više navrata pozdravila hrvatske branitelje i invalide Domovinskog rata, posebno umirovljene generale Hrvatske vojske koji su nazočili saboru HDZ-a.

Neki od njih u nekom razdoblju nisu bili s nama, ali vrlo dobro razumiju da je sada trenutak kada moramo biti svi zajedno i dati doprinos u obrani najsvetijeg, a to je hrvatska budućnost, poručila je Kosor na skupu na kojem su, uz ostale, bili Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić, Davorin Domazet-Lošo. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox