Kosor: Ništa SDP ne razumije

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je na izbornom saboru stranke za 10. izbornu jedinicu odbacila medijske napise da će HDZ povući iz Sabora Zakon o ništetnosti koji se odnosi na hrvatske branitelje za koje se optužnice za ratne zločine došle iz Srbije.

Nećemo povući taj zakon iz Sabora, rekla je Kosor obraćajući se nazočnima u Športskom centru Gripe.

Rad u Saboru

Kosor je u svojem opširnom govoru više puta kritizirala ponašanje predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. Čuli smo od šefa Kukuriku koalicije da neće sudjelovati u radu Sabora, ali u protekle 4 godine on nije ni sudjelovao u Saboru, raspravljao je – nula puta, što bi Sinjani rekli 'u ništa', rekla je Kosor. Dodala je da je ona, dok je bila saborska zastupnica, bila proglašena najmarljivijom zastupnicom u Saboru.

Kad ja kažem da su zauvijek prošla vremena da neki hrvatski premijer ili premijerka idu u Beograd po mišljenje, onda Milanović kaže da su to nacionalističke izjave. Ništa oni ne razumiju, kazala je Kosor. Dodala je kako njezina Vlada neće prodavati HEP (Hrvatsku elektroprivredu), za razliku od Milanovića.

Uvrede na račun HDZ-a

Osvrćući se na nedavni izlazak iz Sabora, kako je rekla, „gospode iz oporbe“, Kosor je podsjetila da pri tomu „gospođa Pusić govori o strašnim prostotama“ u Saboru. Kad njezin zastupnik Goran Beus Richembergh napada HDZ i HSS onda ona ne kaže da je to prostota, istaknula je Kosor, rekavši kako kao predsjednica HDZ-a neće dozvoliti nijednu uvredu na račun niti jednog člana HDZ-a. Ni jednu stranku u Hrvatskoj ne doživljavam kao neprijatelja, imam poštovanje za svakoga, ali nikomu nećemo dopustiti da HDZ, kojeg je utemeljio Franjo Tuđman, naziva zločinačkim, poručila je Kosor. Ponovila je kako se u borbi protiv korupcije „HDZ najviše izložio i najteže je pogođen“.

Oštro je kritizirala oporbu što, po njezinim riječima, prihvaća borbu protiv korupcije, ali samo ako ide u smjeru HDZ-a, a protivi se kad se ide „prema njihovim vratima“.

Koordinator HDZ-ove liste za 10. izbornu jedinicu Branko Bačić je istaknuo da je vlada, zahvaljujući i premijerki Kosor, u tu izbornu jedinicu, koja obuhvaća veći dio Splitsko-dalmatinske i cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju, investirala devet milijardi kuna. (Hina/jk)

 

Foto: Tino Juric/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox