Kosor razgovarala s upravom "Sunčanog Hvara"

Premijerka Jadranka Kosor za današnjeg je boravka u Hvaru razgovarala s predstavnicima uprave Sunčanog Hvara, a novinarima je izjavila kako su je sugovornici izvijestili o dobro obavljenim pripremama tog poduzeća za predstojeću turističku sezonu te da se nije razgovaralo o detaljima u vezi imovinsko-pravnim odnosima u toj tvrtki.

 

Čula sam dobre najave o planovima za ovu turističku sezonu, te dobre informacije o tomu što se namjerava raditi u sljedećih godinu dana - rekla je Kosor. Sljedećih mjeseci rješavat ćemo korak po korak poteškoće u Sunčanom Hvaru i vjerujem da će svi problemi biti riješeni - kazala je.

Na upit je li na hrvatsku vladu bilo nekih pritisaka u vezi sa Sunčanim Hvarom, jer je nedavno predsjednik uprave Orco Property Group Jean Francois Ott zaprijetio međunarodnim skandalom a nakon čega je zavladala idila u odnosima s Orcom, premijerka Kosor je rekla kako je to pitanje za potpredsjednika vlade i ministra Petra Čobankovića koji se bavio rješavanjem poteškoća Sunčanog Hvara.

 

Sastanak Kosor s Pjerinom Bebićem

Izvijestila je da je danas o stanju u Sunčanom Hvaru razgovarala i s hvarskim gradonačelnikom Pjerinom Bebićem, ali da Sunčani Hvar nije bila tema razgovora s biskupom hvarskim msgr. Slobodanom Štambukom, s kojim se također sastala. Red je kad sam na Hvaru da se nakratko susretnem i s msgr. Štambukom - dodala je.

Gradonačelnik Pjerino Bebić je novinarima izjavio kako je iznimno zadovoljan današnjim posjetom Hvaru premijerke Kosor. Istaknuo je kako bivši premijer Ivo Sanader nikada nije došao u Hvar razgovarati o poteškoćama Sunčanog Hvara kao što je to danas učinila premijerka Kosor. (Hina/DK)

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox