Kosor: SDP ne želi završetak pregovora s EU

Predsjednica HDZ-a i predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva stranke, kako SDP apsolutno ne želi da Hrvatska završi pregovore s Europskom unijom.

 

Dobro je da se vidi ako postoje oni, a očito postoje u oporbi, koji isto tako žele kao i mi da završimo pregovore do kraja lipnja da to javno kažu i da se u tom smislu pridruže na formalnoj razini. Ima onih koji to apsolutno ne žele, kao što je to sasvim sigurno SDP - kazala je Kosor. Ocijenila je kako "SDP u proteklim mjesecima nije napravio ali baš ništa, niti jedan potez iz kojeg bi se mogla isčitati njihova europska orijentacija".

Predsjednica HDZ-a podsjetila je na svojedobno protivljenje SDP-a Arbitražnom sporazumu sa Slovenijom, na napade koje su Europski pučani doživjeli u Hrvatskom saboru samo zato što su dali potporu HDZ-u u tom teškom poslu te na poslove vezane uz zatvaranje određenih poglavlja, a kao primjer navela je poglavlje Tržišno natjecanje koje je vezano uz brodogradilište.

Dok smo mi mukotrpno danonoćno radili da bismo dobili pozitivno mišljenje na planu restrukturiranja npr. 'Brodosplita', dotad je SDP u Splitu pokušavao istjerati radnike na cestu, uvjeravajući njih i cijelu hrvatsku javnost da je 'Brodosplit' izgubljen - kazala je Kosor. (Hina)

Foto: Marko prpic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox