Kosor: Sutra je važan dan

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas u povodu najava da će Europska komisija zemljama članicama EU sutra preporučiti završetak pregovora s Hrvatskom, uz ciljani datum ulaska u Uniju 1. srpnja 2013., kako je "sutra važan dan" te kako očekuje da će EK reći - "Hrvatska je svoje obavila, posao je ispunjen onako kako smo mi očekivali".

 

Mi u Vladi očekujemo potvrdu Komisije o tome da je Vlada RH obavila svoj posao u cjelini, da smo ga završili i dobro obavili na korist Hrvatske i u skladu s nastojanjima da postanemo 28. članica EU - rekla je Kosor. Dodala je kako je važan i njen sutrašnji susret s britanskim premijerom Davidom Cameronom. Vjerujem da će to također biti jedan važan trenutak na našem putu kako bismo postali 28. članica EU - rekla je.

 

Monitoring Hrvatske

Upitana o mogućem monitoringu Hrvatske do ulaska u EU, o kojem je govorila i predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić, Kosor je rekla kako je najvažnije raditi i dalje jer Hrvatsku očekuje još puno posla.

Mi smo katkada, nažalost skloni, uvijek kad ostvarimo neki cilj i kad napravimo nešto dobro, kao što je ovaj trenutak, odmah pokušavamo pronaći nešto što baš nije dobro u svemu - rekla je predsjednica Vlade i ponovila da je Hrvatska i do sada kroz sva poglavlja koja je otvorila i zatvorila u pregovorima, njih 31, imali neprekidni nadzor svih tih poglavlja.

Znači, mi i do sada za sva otvorena i zatvorena poglavlja imamo neprekidni nadzor i najvažnije je da smo mi odlučni raditi i dalje. Dakle, kad zatvorimo, a vjerujem da će sutra potvrda Komisije biti u potpunosti u tom smislu da je Hrvatska završila svoj posao, mi ćemo i tako morati još raditi i to dosta do samog potpisivanja pristupnog ugovora - dodala je Kosor.

 

Povijesni dan

Ali, sutrašnji dan je trenutak kad će Komisija reći - 'Hrvatska je svoje obavila, posao je ispunjen onako kako smo mi očekivali'. To je taj trenutak koji smo dugo, dugo čekali i vjerujem konačno dočekali - naglasila je premijerka koja je pozdravila ocjenu predsjednika Republike Ive Josipovića da je sutrašnji dan povijesni dan.

Jako mi je drago da je predsjednik prepoznao sve napore koje je učinila Vlada - rekla je Kosor i istaknula da su pohvale uputili i predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy te predsjednik Komisije Jose Manuel Barroso. (Hina/DK)

 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox