Kosor uručila priznanja "Prijatelj okoliša"

Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor danas je na svečanosti u hotelu Amfora u Hvaru dodijelila priznanja "Prijatelj okoliša" za 10 hotela i pet kampova, te je tom prilikom pozvala turističke djelatnike da koriste sredstva europskih fondova za zaštitu okoliša.

 

Ulaskom u Europsku uniju pružit će nam se dodatne mogućnosti i za zaštitu okoliša, prirode i najljepšeg mora na svijetu - rekla je Kosor pozvavši turističke djelatnike na što veći angažman kako bi koristili sredstva europskih fondova namjenjenih zaštiti okoliša. Naglasila je da će se skorašnjim ulaskom Hrvatske u EU "širiti prostor za razvoj turizma kao iznimno važne industrijske grane koju nismo do kraja iskoristili".

Ulaskom u EU postat ćemo jedna od najreprezentativnijih destinacija - ocijenila je hrvatska premijerka.

 

Dobitnici:

Znak zaštite okoliša "Prijatelj okoliša" dobilo je 10 hotela i pet kampova u vlasništvu 11 tvrtki u RH. To su hoteli Valamar Riviera Hotel & Residence (Riviera Poreč d.d.)-Poreč; Sol Garden Istra (Istraturist d.o.o.)-Umag; Istra (Maistra d.d.)-Rovinj; Villa dvor (Hotel Vila dvor)-Omiš; Vicko (Hotel Vicko commerce d.o.o.)-Starigrad; Amfora (Sunčani Hvar d.d.) –Hvar; Valamar Lacroma Dubrovnik (Dubrovnik-Babin kuk d.d.)-Dubrovnik; Maestral (Laguna Novigrad d.d.) – Novigrad, Borovik (Hotel Borovik d.o.o.) –Tisno, Villa Andrea (Šutić ugostiteljstvo d.o.o.) – Tučepi. Nagrađeni kampovi su: Polari (Maistra d.d.)-Umag, Mareda (laguna Novigrad d.d.)-Novigrad, Park Umag (Istraturist d.o.o.)-Umag, Solaris (Riviera Poreč d.d.), Vira Hvar (MZ Adria obrt za kampove).

Na svečanosti dodjele priznanja "Prijatelj okoliša" nazočili su i ministri zaštite okoliša i gospodarstva Branko Bačić i Đuro Popijač. (Hina/DK)

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox