Kosorova se ne boji Rohatinskog

Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor potvrdila je kako je na današnjem sastanku s guvernerom Hrvatske narodne banke Željkom Rohatinskim razgovarala o mjerama središnje banke te da HNB ne doživljava kao konkurenciju.

 

Iznimno važno je da smo na istom tragu, a Vlada pozdravlja svaku mjeru koja može pomoći hrvatskim gospodarstvenicima, gospodarstvu i otvaranju novih radnih mjesta - rekla je Kosor novinarima prije početka sjednice Središnjeg odbora HDZ-a na Zagrebačkom velesajmu. Istaknula je kako su konstatirali "da su na istom putu hrvatska vlada, HNB i hrvatske institucije".

Kosor je negativno odgovorila na novinarski upit je li u posljednjem potezu guvernera HNB-a prepoznala neprijateljstvo prema Vladi. Ne, HNB je samostalna institucija kojoj je upravo naša Vlada izmjenama Ustava prošle godine dodatno ojačala samostalnost i neovisnost - kazala je. Dodala je kako HNB ne doživljavaju kao konkurenciju ili bilo što drugo. Podsjetivši kako su Rohatinski i ona i prošle godine razgovarali o sličnim mjerama, Kosor je rekla da su oboje u današnjem razgovoru pronašli mnogo prostora za bolju suradnju u budućnosti. Na pitanje jesu li što konkretno dogovorili kazala je da su dogovorili da će se ponovo vidjeti što je moguće prije. (Hina/MJ)

 

Foto: www.vlada.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox