Kosorova se obrušila na Milanovića: S cinizmom i mržnjom govori o stvarima koje ne razumije

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor rekla je danas da je čelnik oporbe Zoran Milanović "jako nervozan što smo završili pregovore s Europskom unijom i što se nije ostvario njegov plan, a to je da Hrvatska ne završi pregovore do kraja lipnja i da odemo u čekaonicu".

Premijerka je to rekla nakon današnje proslave Dana Hrvatske obrtničke komore odgovarajući na pitanje novinara za komentar Milanovićeve izjave da je njezino traženje sastanka s Državnim odvjetništvom zbog Ine i MOL-a miješanje izvršne u pravosudnu vlast.

Mislim da je šef oporbe jako nervozan što smo završili pregovore i što se nije ostvario njegov plan, a to je da Hrvatska ne završi pregovore do kraja lipnja i da odemo u 'čekaonicu'. Dakle, to je jedan od razloga njegove nervoze i pokušava sada na sve načine pokriti taj veliki uspjeh Hrvatske da je završila pregovore, rekla je.

Šef oporbe govori o stvarima koje ne razumije

Na novinarsku konstataciju da je šef oporbe na neki način ismijao njezinu potrebu i želju da bude potpisnica pristupnog ugovora, a pojavila se i neka informacija da možda ona na kraju o tome neće niti odlučiti, nego predsjednik Republike, rekla je kako ne bi trošila vrijeme i snagu na komentiranje onoga što šef oporbe govori o stvarima koje ne razumije.

Ne bih trošila svoje vrijeme i svoju snagu na komentiranje onoga što, kako vi kažete, šef oporbe neprekidno i bez prestanka, a to je jedini njegov program, s cinizmom, s podsmijehom, s mržnjom, s podvalama govori o stvarima koje ne razumije. I ne razumije ni ovo što danas radimo, rekla je premijerka Kosor.

Nažalost, osoba s tako velikim ambicijama morala bi imati nešto više znanja, nešto više poštovanja prema drugim ljudima, nešto više poštovanja prema tuđem poslu i prema poslu koji smo završili svi zajedno, naravno bez njegove potpore i bez njegova sudjelovanja, dodala je. Ali svejedno, morao bi poštovati sve ono dobro što se dobro napravi za ovu zemlju i za naše građanke i građane. Međutim, on tu sposobnost nema. Jedini program koji ima je beskrajna arogantnost i prezir prema svima, prema svima onima koji nisu on, kazala je premijerka Kosor.

"Vlada je platila popis stanovništva i prvi smo trebali imati rezultate"

Na pitanje je li iznenađena brojkom vezanom uz popis stanovništva odgovorila je kako ne zna brojku. Državni zavod za statistiku je po našem mišljenju trebao te podatke najprije dostaviti vladi, koja je platila popis stanovništva. Moram se još upoznati s podacima da bih ih mogla komentirati, kazala je. (Hina/jk)

 

 

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox