Kreni u online avanturu uz Allianz i HGSS

Svi koji žele steći znanja neophodna za siguran boravak u prirodi od danas imaju priliku krenuti u online avanturu s Allianzom i Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS) i sudjelovati u interaktivnom kampu Allianz Explorer Camp.


Nakon uspješnog prvog izdanja kampa organiziranog prošle godine u Paklenici, Allianz i HGSS ove su godine osmislili online izdanje koje će omogućiti da u edukacijama sudjeluje veći broj polaznika. Allianz Explorer Camp sastoji se od šest cjelina, a svi zainteresirani imat će priliku naučiti:

  1. što je i kako djeluje HGSS;
  2. kako se pripremiti za siguran boravak u prirodi;
  3. kako se u prirodi orijentirati pomoću modernih tehnoloških pomagala ili bez njih, kao i kako dozvati pomoć u nevolji kada ste izvan dosega tehnologije;
  4. što učiniti kada se dogodi nezgoda i kako pružiti prvu pomoć;
  5. kako se ponašati prilikom grupnog boravka u prirodi te
  6. kako se provode i koliko su zahtjevne potrage za nestalim osobama koje provodi HGSS.

Nakon što polaznik pogleda video svake od navedenih cjelina, dočekat će ga tri pitanja vezana uz novostečeno znanje. Polaznik koji na sva pitanja odgovori točno, dobiva diplomu Allianz Explorer Campa, ali i priliku za osvajanje dodatne nagrade u nagradnoj igri. Edukacija i nagradna igra počinju danas, 15. listopada, i traju do 15. studenog 2020. godine, a svi zaljubljenici u prirodu i boravke na otvorenom zainteresirani za učenje od HGSS-ovaca mogu se prijaviti na www.allianz.hr/explorer-camp.

Allianz Explorer Camp powered by HGSS nastavak je suradnje započete 2017. i izgradnje partnerstva temeljenog na zajedničkoj misiji pružanja sigurnosti i pomoći u kriznim situacijama. Allianz je HGSS-u prethodnih godina donirao dronove za pretrage teško pristupačnih terena te čamac za spašavanje i intervencije u slučaju poplava kako bi olakšao rad HGSS-a i njegovih požrtvovnih i hrabrih volontera. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox