Kukuriku kandidat u Varaždinu osvojio 43,87 posto glasova

Stanovnici Varaždina novog će gradonačelnika birati u drugom izbornom krugu, za dva tjedna, 30. listopada, jer u prvom krugu prijevremenih izbora za varaždinskog gradonačelnika i njegova dva zamjenika, održanom danas, nijedan od četvorice kandidata nije dobio više od 50 posto glasova birača koji su glasovali.

Za 14 dana bit će održan drugi krug izbora, u kojem će se natjecati dvojica kandidata koja su u prvom krugu osvojila najviše glasova, a to su kandidat HNS-SDP-HSU-a Goran Habuš i nezavisni kandidat Zlatko Horvat, doznaje se od predsjednika Gradskog izbornog povjerenstva Alana Pretkovića.

HNS-SDP-HSU-ov kandidat za gradonačelnika Goran Habuš i kandidati za njegove zamjenike Natalija Martinčević i Vjeran Radelić osvojili su 6.866 odnosno 43,87 posto glasova birača, a nezavisni kandidat Zlatko Horvat i kandidati za njegove zamjenike Stjepan Talan i Valentin Sabolić - 3.588, odnosno 22,93 posto glasova birača koji su izašli na izbore.

Izbori u Varaždinu raspisani su nakon što je Ivan Čehok u srpnju podnio ostavku na dužnost gradonačelnika. Učinio je to iz istražnog pritvora u Remetincu gdje je bio zadržan zbog sumnji da je sudjelovao u malverzacijama kojima je Grad Varaždin oštećen za višemiljunski iznos. (Hina/jk)

 

 

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox