Kvadrat stana u Parizu mogao bi koštati 8.580 eura

Prosječna cijena četvornog metra stana u starim građevinama u Parizu dostigla je 8410 eura u srpnju. Rekord bi mogao biti oboren u sljedećim mjesecima sa 8580 eura, nakon čega se očekuje stabilizacija na tržištu.

Međutim, potencijalni kupci očekuju skorašnji pad cijena zbog gospodarskog rasta u Francuskoj koji je jednak nuli, povećanja nezaposlenosti i pooštrenih uvjeta kreditiranja. Povećanje cijena nekretnina u Parizu od 2,1 posto praćeno je paradoksalnom smanjenom prodajom, i to od 20 posto u odnosu na srpanj prošle godine, piše business.hr

Ali Pariz će prema ocjeni stručnjaka za nekretnine i dalje ostati ekskluzivna lokacija jer najbogatiji zbog nesigurnosti na financijskim tržištima i dalje najradije ulažu u kupnju luksuznih nekretnina. Broj odobrenih stambenih kredita stagnira s tendencijom pada u rujnu, približavajući se rekordno slaboj razini iz studenoga 2010.

Socijalistička vlada aktualnog francuskog predsjednika Francoisa Hollandea, zabrinuta zbog trenutačne situacije na tržištu nekretnina, pokušava popraviti stanje podržavajući program gradnje socijalnih stanova i nudeći po niskim cijenama državno zemljište za gradnju. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox