Kvadrat stana u Rijeci gotovo 50 posto skuplji od kvadrata u Splitu

Prosječne tražene cijene nekretnina u Zagrebu u studenom su u odnosu na jedanaesti mjesec prošle godine pale za tri posto, a istovremeno su nekretnine na Jadranu poskupjele za 2,2 posto, pokazuje izračun CentraNekretnina na podacima o 700 tisuća traženih cijena istaknutih u oglasima.

U odnosu na prošlu godinu, tražene cijene stanova u svim četvrtima u Zagrebu su pale osim na Pešćenici i u Gornjoj Dubravi gdje se nisu mijenjale. Najskuplji stanovi i dalje su na Medveščaku, s prosječnom cijenom od 2.361 eura po četvornom metru, a slijede ih stanovi u četvrti Centar s cijenom od 2.148 eura. Najniže cijene stanova su u Sesvetama i Donjoj Dubravi.

Kvadrat u Splitu skuplji nego u Rijeci

S druge strane, najpovoljnije nekretnine za odmor su vikendice u Ličko-senjskoj županiji s cijenom od 1.648 eura po četvornom metru.

Prosječna tražena cijena stana na Jadranu ista je u odnosu na prošli mjesec i iznosi 1.808 eura po četvornom metru što je za tri posto niže u odnosu na prošlu godinu. Prema podacima CentraNekretnina, u odnosu na 2010. godinu, cijene stanova pale su u Splitu 5,9 posto, a u Rijeci za 2,7 posto.

Tako prosječna tražena cijena stana u Splitu u studenom iznosi 2.400 eura po četvornom metru, a u Rijeci znatno manje, 1.600 eura za 'kvadrat'. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Ilustracija

 

 

 

 

 


 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox