Labin: Nisu im isplatili plaće, pa oni odbili naplaćivati parking

Gradska tvrtka Labin 2000, koja naplaćuje parking u istom gradu, svojim radnicima već dva mjeseca ne isplaćuje plaće. Sve što naplate od vozača, to i potroše. A sada su radnici tome odlučili stati na kraj te su prestali vozačima naplaćivati parking, piše posao.hr.

 

Budući da tvrtka nije djelatnicima isplatila plaće, oni su odbili raditi. Te je navode demantirala direktorica tvrtke Manuela Licul Martinčić kazavši da se parking nije naplaćivao jer je radnik bio na godišnjem odmoru. Međutim, potvrdila je da radnicima plaće za veljaču i ožujak nisu isplaćene.

Ista navodi kako su u tom periodu podmirena sva dugovanja prema državi, a od idućeg tjedna i radnici bi trebali dobiti svoju zadovoljštinu, odnosno isplate plaća.

Poduzeće Labin 2000, prema izvješću o poslovanju, gotovo cijeli iznos koji prikupi naplatom parkinga potroši na plaće i ostale troškove. Grad Labin od naplate ne zarađuje ništa jer tvrtka ne plaća naknadu za korištenje javne površine. Jedina je korist gradu uvođenje reda u prometu, navodi portal posao.hr. (SJ)

 

Izvor: www.posao.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox