Laburisti će kažnjavati kašnjenje svojih zastupnika

Predsjednik Hrvatskih laburista - stranke rada Dragutin Lesar predstavio je budući zastupnički klub svoje stranke u Hrvatskom saboru , te poručio da će šest laburističkih zastupnika odmah početi s pripremama zakonskih prijedloga vezanih uz radno zakonodavstvo i zaštitu radnika.

Prioritet su nam kolektivni ugovori, povećanje neoporezivog dijela plaća, radni sudovi, te snižavanje broja potpisa potrebnih za građansko raspisivanje referenduma, rekao je Lesar na konferenciji za novinare u stranačkoj središnjici, nakon što je Državno izborno povjerenstvo objavilo potpune rezultate parlamentarnih izbora, po kojima laburisti dobivaju šest zastupničkih mjesta u sedmom sazivu Hrvatskog sabora.

Lesar je, odgovarajući na novinarski upit, oštro odbacio navodne špekulacija o njihovu priklanjanju Kukuriku koaliciji i mogućim ministarskim mjestima. Ne ulazimo ni sa kim u koaliciju, sa šest zastupničkih mjesta u oporbi prihvaćat ćemo sve dobre, a odbijati loše prijedloge bez obzira na to od koga će dolaziti, poručio je.

Predsjednik stranke Dragutin Lesar, koji je sastanak sazvao radi upoznavanja budućih zastupnika s parlamentarnom procedurom, predvidio je, kaže, i kaznenu kutiju za njihova eventualna kašnjenja, koja će za početak iznositi 50 kuna, drugi put 100, a treći put kašnjenja stajat će ih 500 kuna. (Hina/jk)

 

 

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox