Laureati plakete "Zlatna kuna" HGK-Komore Zagreb za 2009.

U sklopu svečane sjednice Gospodarskog vijeća HGK-Komore Zagreb dodijeljene su plakete "Zlatna kuna" najuspješnijim trgovačkim društvima za ostvarene poslovne rezultate i iskazanu izvrsnost u tehnološkom napretku, izvozu i društveno odgovornom poslovanju u 2009. godini.

Plaketom Zlatna kuna u kategoriji velikih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba nagrađena je kompanija Končar-Energetski transformatori, koja je lani ostvarila ukupan prihod od 1,3 milijarde kuna i dobit od 194 milijuna kuna. U modernizaciju tehnologije i povećanje proizvodnih kapaciteta ta je tvrtka unazad tri godine uložila oko 158 milijuna kuna. U istoj kategoriji s područja Zagrebačke županije Plaketom Zlatna kuna nagrađena je PIK Vrbovec mesna industrija, koja je lani ostvarila 1,5 milijardi kuna ukupnog prihoda. Dobit tvrtke je iznosila 89 milijuna kuna, a u modernizaciju proizvodnje i razvoj ta je tvrtka unatrag tri godine uložila 455,7 milijuna kuna.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba Plaketa Zlatna kuna dodijeljena je tvrtki Geofoto. Lani je ukupan prihod tvrtke iznosio 117 milijuna kuna, a dobit 41,9 milijuna kuna. S područja Zagrebačke županije u istoj kategoriji najuspješnijom je proglašena tvrtka Iskra koja se bavi proizvodnjom kemijskih proizvoda. Ta je tvrtka lani ostvarila 55 milijuna kuna ukupnog prihoda te dobit od 880 tisuća kuna.

U kategoriji malih trgovačkih društava dobitnici plakete Zlatna kuna su tvrtka Elektrokem iz Zagreba i Signalgrad iz Bestovja. Zlatna plaketa za inovacije na području prirodne organske kozmetike dodijeljena je tvrtki Cosmel. Posebnim priznanjima HGK u povodu značajnih obljetnica nagrađeni su Tekstilpromet d.d. za 60 godina uspješnog poslovanja te Drvna industrija Novoselec d.o.o. za 80 godina uspješnog poslovanja.

Predsjednik Komore Zagreb Zlatan Froehlich je istaknuo kako su ovogodišnji dobitnici pokazali izuzetne poslovne rezultate u primjeni novih tehnologija, izvoznim postignućima, zapošljavanju i inovativnosti. Njihovi rezultati unose optimizam u brži oporavak gospodarstva i njegov budući rast i razvoj, kazao je napominjući kako su to i temelji za veću učinkovitost i konkurentnost na globalnom, posebice tržištu EU. U ime nagrađenih zahvalio se generalni direktor tvrtke Končar-Energetski transformatori Ivan Milčić istaknuvši kako su oni primjer da se i u doba krize može dobro poslovati. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox