Lesar Milanoviću: Podsjećate me na film Štefica Cvek u raljama života

Sabor je nakon mjesec dana stanke započeo s radom, a šef Hrvatskih laburista Dragutin Lesar istaknuo je kako pada kupovna moć građana i prosječna plaća te da 22 posto zaposlenih prima plaću do 3.100 kuna, a čak 55 posto do 5.000 kuna u neto iznosu, piše HRT.

Postavljajući pitanje premijeru Zoranu Milanoviću istaknuo je kako raste zaduženost građana, ali i cijene od benzina, plina, vode, struje, javnog prijevoza...

Nisam maneken ni trgovac lažnim optimizmom, pokušavamo promijeniti stvari. Pokušavamo stvari promijeniti iz zatečenog stanja kojim se ne pravdamo, radimo svoj posao, odgovorio mu je premijer Milanović.

Premijer je dodao da Vlada u ovoj teškoj situaciji za koju nema rješenja bez gospodarskog rasta, za koji su preduvjet stabilizacija javnih financija i stabilan kreditni rejting, čini sve što može te da će se Vlada boriti kako bi zaštitila temeljni socijalni model.

Lesar je premijeru zahvalio "obrazloženju što je neoliberalizam, dodavši kako ga potezi Vlade u zadnjih nekoliko mjeseci podsjećaju na film 'Štefica Cvek u raljama života'. Dodao je da je Vlada doista u raljama stranih banaka, reting agencija, MMF-a i krupnog kapitala. (jk)

 

Izvor: www.hrt.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox