Lesar: Motiv za gašenje Vjesnika zemljište i imovina

Nakon najave potpredsjednika Vlade Radimira Čačića da Vjesnik odlazi u stečaj, Vjesnikovi novinari su na Markovom trgu dijelili letke saborskim zastupnicima, piše bankmagazine.hr.

Vjesnikovi novinari apelirali su za spas najstarijih dnevnih novina u Hrvatskoj i očuvanje 130 radnih mjesta, a predsjednica podružnice Sindikata novinara Hrvatske u Vjesniku Biljana Bašić rekla je kako smatraju da ih žele ugasiti „jer se netko želi dočepati vrijednog zemljišta2.

Predsjednik Vjesnikovog ogranka HND-a Zlatko Herljević rekao je kako je nevjerojatno da je Vlada u 24 sata promijenila mišljenje i Vjesnik ugasila praktički preko Twittera. Herljević je rekao kako je najveću štetu učinio HDZ jer je u zadnju godinu i pol dirigiranog novinarstva uništio Vjesnik, ali da je odgovornost i na SDP-u koji je bio na vlasti od 2000 do 2003. godine te su se i tada postavljali zahtjevi za rješenjem ovog pitanja.

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar rekao je kako iza najava o gašenju Vjesnika stoji imovina, zemljište i zgrade u centru Zagreba-

Dvije godine se radilo na tome da ta lokacija u centru Zagreba kroz stečajni postupak završi u jednim rukama. Količina pljačke u pretvorbi devedeetih i danas kroz stečajne postupke je otprilike jednako pogubna i jednako vrijedna", rekao je Lesar, a prenosi Poslovni.hr. (ps)

 

 

 

Izvor: www.bankamgazine.hr, www.poslovni.hr  
Foto: 
Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox