Lesar: Vladina reformska demokratičnost obična figa u džepu

Prijedlog izmjena i dopuna zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru, kojim vlada predlaže izjednačivanje zastupnika i zastupnica glede vremena odlaska u mirovinu, Hrvatski laburisti ocijenili su još jednom odlukom "s figom u džepu" koju vlada nudi kao dokaz svoje reformske orijentacije i demokratičnosti.

 

"Prije svega, produljenje dobne granice odnosi se i po sadašnjem zakonu tek na one koji će nakon sljedećih izbora ući u Hrvatski sabor, vladu i Ustavni sud. Zastupnici će i ovako malena ograničenja primijeniti na one buduće, nikako na sebe. Sadašnji zastupnici i svi koji su pravo na saborsku mirovinu ostvarili prije, a nisu ga aktivirali, mogu u mirovinu s 55 godina, a zastupnice s 50", kaže se u večerašnjem priopćenju te stranke u povodu prijedloga izmjena toga zakona koji je vlada uputila danas u hitnu saborsku proceduru.

Hrvatski laburisti zahtijevaju da se svi hrvatski građani stave u isti položaj i da svi mogu u mirovinu po istim propisima i u istoj dobi, a sve drugo ocjenjuju prijevarom i lupeštvom. (Hina)

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox