LG Electronics najavio promjene u vodstvu i poslovanju

LG Electronics (LG) je objavio kako je Brian Kwon, direktor LG-evih kompanija Mobile Communications i Home Entertainment, imenovan za predsjednika Uprave od 1. prosinca 2019. godine.


Ostale promjene najavljene za 2020. godinu uključuju: Park Hyoung-sei imenovan je predsjednikom kompanije Home Entertainment Company; Morris Lee novim predsjednikom kompanije Mobile Communications Company; William Cho preuzet će novoformiranu funkciju glavnog direktora za strategiju, dok je Bae Doo-yong imenovan glavnim financijskim direktorom.

Brian Kwon je igrao važnu ulogu u kompaniji LG više od tri desetljeća. Gospodin Kwon (56) se pridružio tvrtki Goldstar 1987. godine i obnašao je različite funkcije, uključujući poslovno planiranje u LG-u Wales i bio je voditelj divizije za monitore prije nego je 2014. promaknut da nadgleda kompaniju Home Entertainment Company. Gospodin Kwon podrijetlom je iz grada Busana, diplomirao je na Nacionalnom sveučilištu u Seulu, a MBA završio na Sveučilištu Aalto u Finskoj.

Izvršni potpredsjednik Park Hyoung-sei preuzima kormilo nad kompanijom Home Entertainment Company, nakon što je proveo 25 godina u poslovnoj diviziji za televizore, računala i monitore, a većinu tog vremena usredotočio se na tržište SAD-a. Gospodin Park je diplomirao na Sveučilištu Michigan, a magistrirao je na Sveučilištu Indiana u SAD-u.

Viši potpredsjednik Morris Lee pridružio se tvrtki Goldstar 1988. godine i bio je na različitim pozicijama u LG-evim divizijama za mobitele, televizore i IT, a  proveo je i pet godina kao potpredsjednik u matičnoj kompaniji LG Corp. Porijeklom je iz Seula te je diplomirao poslovnu administraciju na Sveučilištu Korea.

Izvršni potpredsjednik Bae Doo-yong preuzeo je funkciju glavnog financijskog direktora nakon što je sedam godina proveo kao rukovoditelj  LG-evog odjela za poreze i trgovinu. Veteran s 30 godina iskustva u industriji, gospodin Bae se pridružio LG-u 2005. godine. Diplomirao je na Nacionalnom sveučilištu u Seulu, a studirao je i na Sveučilištu George Washington u SAD-u.

Novo će vodstvo kompanije u narednim godinama usmjeravati napor prema LG-evoj „digitalnoj transformaciji“ u svim područjima poslovanja kako bi se veći fokus stavio na podatke. Zbog toga je ponovno uspostavljen Glavni ured za strategiju koji će djelovati u svim poslovnim jedinicama, kao i sestrinskim LG-evim kompanijama. Glavni direktor tog ureda za strategiju (CSO) William Cho će se vratiti u središnjicu nakon što je vodio LG-evo poslovanje u Sjevernoj Americi posljednjih šest godina.

LG će u budućnosti proširiti svoj fokus na buduće osnovne i zajedničke tehnologije uspostavljanjem centra za buduće tehnologije (Future Technology Center) koji će podržavati postojeći laboratorije Artificial Intelligence Lab, Advanced Robotics Lab i ured Software Business Project Management Office pod nadzorom glavnog tehnološkog direktora. Buduća područja poslovanja s jakim potencijalom kao što su pametni dom, partnerstva na razvoju sadržajs te njege i ljepote će se ojačati i proširiti. Ostale organizacijske promjene za ubrzavanje donošenja odluka na kritičkim područjima poput odgovornosti za istraživanje i razvoj, proizvodnju, kupnju, nabavu i dizajn će biti prebačene iz inozemstva u sjedište kompanije. (A.Č/PS)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox