Linić govori ono za što Milanović nema hrabrosti

Premijerka Jadranka Kosor ocijenila je da je protuzakonito što je okrivljenik za ratne zločine Branimir Glavaš nositelj liste HDSSB-a na sljedećim izborima jer je to stranka koja ne poštuje sudbenu vlast, pa je Glavaševa kandidatura za nositelja izborne liste posao za Državno izborno povjerenstvo na čelu kojeg je predsjednik Vrhovnog suda.

Sudjelovanje na izborima okrivljenika kao nositelja liste za ratne zločine, kako je dodala, "bio bi presedan u političkoj, pravnoj i demokratskoj praksi".

Na upit kako komentira zauzimanje SDP-ovca Slavka Linića za dolazak MMF-a u Hrvatsku, premijerka je kazala kako Linić ima hrabrosti "reći ono što Zoran Milanović nema - pravu istinu o njihovu programu i planu". Po njezinim riječima SDP bi doveo MMF jer "nemaju nikakva plana za rješavanje problema.

To znači smanjivanje plaća državnih i javnih službi za do 30 posto. Oni to ne govore, ali je prije u svojim izjavama Linić to naznačio kao i otpuštanje 80 posto zaposlenih u državnim i javnim službama te uvođenje poreza na imovinu. To bi značilo da bi svaki naš građanin koji je 40 godina mukotrpno radio i sagradio vikendicu sada i na to morao plaćati porez, rekla je Kosor. (Hina/jk)

 

 

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox