Linić: Reforma nije moguća bez otpuštanja u javnim poduzećima

Unatoč najavama da neće biti otpuštanja, Slavko Linić rekao je da bez toga nema reformi, piše jutarnji.hr

Uoči današnje sjednice Vlade ministar financija Slavko Linić rekao je kako je reforma nije moguća bez otpuštanja u javnim poduzećima, što je u suprotnosti s onim što je na sastanku sa sindikatima obećao premijer Zoran Milanović.

O aktualnoj temi otpuštanja u emisiji Hrvatskog radija govorio je i ministar Mirando Mrsić. Rekao je kako otpuštanja nisu izbor nego je potrebna racionalizacija.  Na pitanje o tome da li postoji način da se zaustave socijalni nemiri Mrsić je rekao kako prosvjede radnika održane prethodnih dana ne bi tako nazvao. Riječ je samo o zahtjevima radnika za ostvarenje njihovih prava - prava na plaću, prava na rad, i oni su samo iskaz nečega što se skupljalo godinama, dodao je ministar.

Naše se gospodarstvo zaustavlja i povećanje broja nezaposlenih je očekivano. No situacija nije neuobičajena u usporedbi s prethodnim godinama, već je upadljivija jer su, prema novome, informacije o nezaposlenima dostupne svakodnevno na webu, izjavio je ministar Mrsić. Kaže da se nada da će lokalna samouprava vrlo brzo pokrenuti program javnih radova te da će se u njima zaposliti oko 30 tisuća ljudi. (HT)

 

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox