Linić: "Špijunčina" i Oliver mi podmeću

Slavko Linić, saborski zastupnik SDP-a, izjavio je sinoć za Novu TV da ga ne zabrinjava anonimna prijava za ratno profiterstvo te je ustvrdio da mu ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i ravnatelj policije Oliver Grbić podmeću.

 

Kaznena prijava podnesena je protiv Linića i još nekoliko osoba za navodni nestanak 800.000 njemačkih maraka u srpnju 1991. kojima je trebalo biti kupljeno oružje iz Slovenije. Linić je tada bio riječki gradonačelnik i šef Kriznog stožera.

Nakon povratka iz SAD-a, za Novu TV je kazao da još nije dobio poziv na obavijesni razgovor te da je o svemu saznao od novinara koji su ga nazivali. Slavko Linić je ponovno ministra Karamarka nazvao "špijunčinom". Ako špijunčina i Oliver (Grbić) napišu da sam ukrao 80 milijuna, molio bi da se zapamti ta cifra u gradskim tržnicama, a vidite nema ni kaznene prijave, nema progona, jednostavno samo su podmetnuli i podmeću - rekao je Linić.

Linić je kazao da se u ratu nije obogatio. Živim dobro, ali ne mogu reći da sam bogat, pogotovo ne kao Karamarko - ustvrdio je Linić. Saborski zastupnik SDP-a kazao je da nema riječi o krađi novca jer je sav novac za nabavu oružja uplaćen preko računa. Linić tvrdi da je sav novac, kada oružje nije stiglo, vraćen na račun tadašnje općine Rijeka. Kazao je, uz ostalo, da će vidjeti što će ga policija pitati, a još da je važnije što će napisati.

Policija je počela postupati po toj kaznenoj prijavi nakon što je Sabor donio Zakon o nezastarijevanju ratnog profiterstva. (Hina/MJ)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox