Ljubičić (HDZ): Cijevi u Podima zatrpavaju troskom iz TEF-a

HDZ-ov vijećnik u šibenskome Gradskom vijeću Novica Ljubičić na današnjoj je konferenciji za novinare ustvrdio kako se u poduzetničkoj zoni Podima u gradnji kolektorskog sustava cijevi koje se polažu u zemlju zatrpavaju troskom iz šibenskoga TEF-a.

 

Natječajem je bilo određeno da se upotrebljava sitni pijesak, a budući da je troska na tržištu jeftinija, Ljubičić se pita zadovoljava li to uvjete natječaja i ima li izvođač radova - tvrtka "Eurco" uopće ateste za uporabu troske u građevinarstvu.

Prozvavši gradske čelnike da krše Zakon o javnoj nabavi u projektu gradnje osnovne škole u četvrti Meterizama, istaknuo je kako je za uređenje školskog okoliša grad bez javnog natječaja, izravnom pogodbom s izvođačem radova, sklopio ugovor vrijedan 3,8 milijuna kuna.

Projekt gradnje spomenute škole i pripadne športske dvorane, vrijedan gotovo 23 milijuna kuna, zajednički financiraju grad Šibenik i ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, putem Europske investicijske banke (EIB) i Razvojne banke Vijeća Europe (CEB). (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox