„m-Prenosivost“ prva HAKOM-ova mobilna aplikacija

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) nakon ponuđenih e-aplikacija, od danas svim svojim korisnicima nudi m-Prenosivost aplikaciju za pametne telefone (dostupno za iOS i Android uređaje).

 

m-Prenosivost pruža jednostavan i brz upit u bazu prenesenih brojeva, donoseći korisniku informaciju o mreži u kojoj se traženi broj nalazi kao i informacije o njegovom statusu. Korisnici stoga više ne trebaju pretraživati baze svakog pojedinog operatora, već na jednom mjestu imaju mogućnost informiranja o broju – odnosno o mreži u kojoj se broj nalazi. Uvidom u navedene informacije, korisnici također izbjegavaju neočekivane troškove poziva, a pretraživati se mogu telefonski brojevi iz mreže pokretnih ili nepokretnih komunikacija.

Podsjećamo, korisnici mogu odabrati za sebe operatora sukladno svojim potrebama i navikama te mogu promijeniti operatora odnosno prijeći u mrežu drugoga, uz zadržavanje dotadašnjeg broja. Aplikacija m-Prenosivost doprinosi postupku odabira i promjene operatora jednostavnijim i bržim uvidom u status traženog broja, a besplatna je za korištenje te je bez ikakvih ograničenja mogu preuzeti iOS i Android uređaji. (PS)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox