Mađarska vlada: MOL mora sačuvati upravljačka prava u Ini

Mađarska vlada smatra pitanja vezana uz MOL "pitanjima od izvanredne važnosti" i vjeruje da mađarska naftna i plinska kompanija mora sačuvati svoja ugovorna prava, stoji u priopćenju ureda glasnogovornika mađarske vlade.

Priopćenje je izdano, kako navodi mađarska novinska agencija MTI, u kontekstu medijskih izvješća "o napetosti između mađarskih i hrvatskih članova u upravi Ine".

Vlada zauzima čvrst stav da MOL mora sačuvati sva prava, primjerice upravljačka prava, koja proizlaze iz njegovih ugovora, stoji u tome priopćenju. MOL drži nešto manje od 50 posto dionica u Ini, navodi MTI dodajući da je udio hrvatske vlade nešto manji od mađarskog. Mađarska pak država drži 24,6 posto dionica MOL-a.

Na konferenciji o odnosima sa susjedima koja je održana u utorak mađarski premijer Viktor Orban požalio se na "nepošteni tretman mađarske naftne tvrtke MOL u Hrvatskoj", pozivajući da se poduzmu napori kako "taj ružan poslovni spor" ne bi zatrovao bilateralne odnose (s Hrvatskom), prenio je MTI.(Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox