Mađarski državni odvjetnik na tajnom sastanku kod Bajića

Uoči podizanja optužnice u slučaju Ina-MOL u kojoj je USKOK proveo istragu protiv Ive Sanadera i prvog čovjeka MOL-a Zsolta Hernadija zbog slučaja Ina-MOL, u Zagrebu je održan tajni sastanak hrvatskog i mađarskog državnog odvjetništva, piše Jutarnji list.

Riječ je o tajnom sastanku Mladena Bajića i glavnog mađarskog tužitelja Pétera Polta koji se održao u službenim prostorijama DORH-a u Gajevoj ulici. Koja je bila tema razgovora u DORH-u nisu željeli otkrivati, a o sastanku nije bilo izdano nikakvo priopćenje.

Pretpostavlja se da su Bajić i Polt razgovarali o daljnjim koracima hrvatskog tužiteljstva protiv Zsolta Hernadija u slučaju Ina MOL.

Istraga protiv Hernadija nije u skladu s mađarskim nacionalnim interesima

Podsjetimo, DORH je na početku istrage zamolio mađarske kolege da ispitaju Hernadija, na što su Mađari odgovorili odbijenicom u kojoj navode kako bi to bilo suprotno njihovim nacionalnim interesima iako je osumnjičen za davanje 10 milijuna eura mita bivšem hrvatskom premijeru.

Iako javnosti nije poznato što je konkretno zaključeno na ovom satanku, sve je izglednije da će DORH Hernadijevo procesuiranje prepustiti Mađarima. (jh)

 

 

Izvor: Jutarnji list, 22. rujna 2011.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox