Magistrirala pravo i sreću pronašla u čuvanju ovaca

Magistrirala je pravo, govori talijanski, a vozačku dozvolu ima za kategorije A, B, C i E. Pored svega toga sreću i zadovoljstvo Snježana Anokić Rogalo pronaša je u čuvanju ovaca.

Sa suprugom Darkom posljednjih godina Snježana za život zarađuje uzgojem ovaca na farmi u Dobrogošću, naselju s pet kuća i trinaest stanovnika, deset kilometara udaljenom od Čaglina. Mogla sam birati gdje ću živjeti i čime ću se baviti, a to mi je pomoglo da shvatim što zaista želim. A želim uživati u prirodi i biti sam svoj gazda, rekla je Snježana.

U Dobrogošću ona i Darko sada imaju 27 hektara zemlje na kojoj pase oko 300 ovaca i janjadi. Problema s prodajom nemaju, uspjeli su ponešto i uštedjeti za dogradnju i uređenje kuće, a vlastitu kuću imaju i u Đakovu, piše vecernji.hr

Snježana pravo nije zaboravila, ali svoje znanje koristi uglavnom davajući besplatne savjete mještanima i prijateljima i ne namjerava tražiti posao u struci. Posao na farmi je fizički teži od onog u odvjetničkom uredu ili u učionici, ali mislim da je u današnje vrijeme teško raditi s ljudima, kaže Snježana koja svoju budućnost ipak vidi sa suprugom na farmi u Dobrogošću gdje planiraju proširiti posao. (HT)

 

Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox