Mala scena na Bitolino festivalu u Makedoniji!

Nakon što je prošle godine predstava Asaya Fujite Smiješno čudovište u režiji Ane Prolić osvojila Grand prix kao najbolja predstava Bitolino festivala, i ove godine Mala scena uvrštena je u službenu konkurenciju ovog poznatog makedonskog festivala za mladu publiku.

Predstava autorskog tima redateljice Nore Krstulović, spisateljice Kristine Gavran i skladatelja Vedrana Peternela «Ne, ti ne! Ili o drukčijatosti», otvorit će sutra, 5. kolovoza peto izdanje festivala, na kojem će biti izvedene predstave iz Izraela, Švedske, Austrije, SAD-a te Francuske.

Ova iznimna društveno odgovorna predstava Male scene koja govori o stigmi oboljelih od epilepsije na duhovit, zabavan, i djeci i mladima prihvatljiv način, isprepleten s mnogim drugim različitostima, svoju je praizvedbu doživjela uoči Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije 12. veljače ove godine.

Komad je rađen po narudžbi za Malu scenu, a u njemu su odlične uloge ostvarili mladi glumci odabrani na audiciji: Mateja Majerle, Marko Hergešić i Petar Atanasoski.

Od svog prvog izvođenja «Ne ti ne! Ili o drukčijatosti» izvedena je već 25 puta. Uz predstavu je autorski tim osmislio i Pedagoški paket koji odraslima olakšava komunikaciju vezanu za predstavi s djecom i mladima.

Predstava produentice Vitomire Lončar namijenjena je djeci i mladima od 7 godina naviše, traje 50 minuta i već je uvrštena i u službenu selekciju ASSITEJ festivala u Čakovcu koji se održava u listopadu ove godine.

Predstava je producirana uz pomoć sredstava Ureda za obrazovanje kulturu i sport Grada Zagreba, Ministarstva kulture te Halmeda, glavnog sponzora predstave, a putovanje u Makedoniju omogućilo je Ministarstvo kulture i Grad Zagreb i Zaklada Hrvatska kuća. (PS/LP)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox