Mama uhićenog direktora Ine osnovala firmu bez zaposlenih i u godini zaradila 9,4 milijuna kuna

FOTO: SCREENSHOT / YOUTUBE VOLIM ŠIBENIK

Rada Škugor, majka uhićenog Damira Škugora koja je dosad u Šibeniku prodavala pozamanteriju, imala je još jednu tvrtku s nevjerojatnim poslovnim rezultatima.


Već smo ovih dana izvještavali kako je gospođa vlasnica tvrtke 3D-Company, koja je među brojnim djelatnostima registrirana i za trgovinu plinom. No, podaci poslovnih servisa pokazuju kako je vodila i firmu Tri D Rada koja je u godinu dana i bez zaposlenih ostvarila 23,7 milijuna kuna prihoda i 9,4 milijuna kuna dobiti.

Biznis nije dugo trajao

Tvrtka je prema Poslovnoj.hr primarno registrirana za djelatnost Trgovina na malo tekstilom u specijaliziranim prodavaonicama, no u sudskom registru trgovačkog suda stoji još niz djelatnosti, između ostalog i trgovina plinom.

Podaci pritom pokazuju kako joj je sav navedeni prihod stigao iz izvoza. Unatoč impresivnim poslovnim rezultatima, biznis nije dugo trajao. Tvrtka je osnovana krajem 2020., a ugašena je u studenome prošle godine. Osim što nije imala zaposlenih, nije imala ni bilo kakvu imovinu.

U članku iz svibnja ove godine na portalu Šibenik News Rada Škugor je opisana kao “žensko lice županijskog poduzetništva”, “najstarijom aktivnom šibenskom obrtnicom i poduzetnicom” te “nastavljačicom 110 godina duge tradicije prodaje pozamanterije u Šibeniku”. Kako su opisali, Škugor je počela raditi kao trgovkinja i poslovođa u prehrani, a nakon propasti Šibenke, okrenula se poduzetništvu.

Rezervirana klupa u crkvi

Nakon uhićenja njezina supruga i sina, jedan od njihovih mještana je opisao lokalnom portalu ŠibenikIn da je Rada Škugor sa suprugom Danom u crkvi Gospe od Zdravlja u Dubravi kraj Šibenika skupljala milodar i da tamo cijela obitelj ima i rezerviranu klupu u prvom redu na misama. Navodno su donirali i sredstva za obnovu crkve.

Jedan gospodin, koji je htio ostati anoniman, portalu je kazao da je Damir Škugor donirao 100.000 kuna za crkvu. “Time je valjda kupio mir kod crkve i Boga. Nije bio često tu, ali su mu zato roditelji Dane i Radojka skupljali lemozinu na misama. Majka mu se ponašala kao da je crkva njena, a po selu s priča da su baš zbog nje smijenjeni svećenici koji joj nisu odgovarali. Sad ni nemamo svog župnika, nego nam dolaze na mise sa strane”, rekao je.

Preuzeto (Telegram.hr)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox