Mastercard proširuje partnerstvo s mobilnom bankom bunq

Mastercard najavljuje širenje partnerstva s mobilnom bankom bunq te će pomoću svoje međunarodne mreže partnera doprinijeti širenju dostupnosti bunq Green Card kartice u 30 europskih zemalja – među kojima je i Hrvatska.[1] Metalni Mastercard, odnosno bunq Green Card doprinosi stvaranju zelenije planete jer će za svakih potrošenih 100 eura tom karticom zasaditi jedno stablo.


Održiva bunq Green Card kartica predstavljena je u studenom prošle godine. Osim što se njenim korištenjem doprinosi povećanju zelenih površina, sama kartica izrađena je na ekološki način - od pakiranja pa do proizvodnje.[2] Od samog predstavljanja inicijative prije četiri mjeseca pa do danas ova je banka zasadila više od 100.000 stabala. Time se smanjila emisija CO2 za 30,8 milijuna kg - što je ekvivalentno 32.560 letova od Pariza do New Yorka.

Green Card inicijativa nastavak je nedavno pokrenute koalicije Priceless Planet Coalition – Mastercardova platforma koja objedinjuje napore korporacija za održivošću i značajnim ulaganjima u očuvanje okoliša. Zajedno s partnerima koji se zalažu za odgovorno poslovanje, Priceless Planet Coalition obvezuje se u narednih pet godina zasaditi 100 milijuna stabala diljem svijeta. Uz bunq, u projektu sudjeluju i brojne druge banke.

Partnerstvo Mastercarda i bunqa započelo je 2015. godine kada je banka službeno izašla na tržište te kada je javnosti predstavljeno više jedinstvenih kartica. U sklopu partnerstva, nedavno je predstavljena i bunq Travel Card kartica koja putnicima nudi tečaj u stvarnom vremenu - bilo gdje u svijetu.

„Jako smo uzbuđeni što smo partnerstvo s Mastercardom podigli na višu razinu. Zajedno s našim korisnicima uspostavili smo jednostavan način kako da doprinesemo stvaranju zelenijeg svijeta. Dodatno ćemo proširiti dostupnost bunq Green Card kartice u cijeloj Europi“, rekao je Ali Niknam, osnivač i izvršni direktor mobilne banke bunq.

„Mijenjaju se načini razvoja banaka u Europi ali i sami trendovi plaćanja. Ljudi žele i očekuju da tehnologija koju svakodnevno koriste ne bude samo sigurna i jednostavna, već i da pozitivno doprinese svijetu u kojem živimo. Mastercard vjeruje da snaga partnerstva ne samo da može pokrenuti inovacije, već može i učiniti dobro. U posljednjih pet godina uspješno smo razvili partnerstvo s mobilnom bankom bunq i ponosni smo što ovo uzbudljivo partnerstvo i dalje raste te ujedno ima i pozitivan utjecaj na okoliš“, rekao je Javier Perez, predsjednik Mastercarda Europe.

Kad je riječ o Europi, Mastercard je partner više od 60 digitalnih banki i fintechova čiji se broj udvostručio u posljednje dvije godine. Proširenje partnerstva s bunqom u skladu je sa strategijom kompanije da usko surađuje s partnerima od njihovog osnutka. (A.Č./PS) 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox