Mediji u BiH: Papa potvrdio duboke veze Vatikana i Hrvatske

Hrvatska je europska zemlja koja po svemu zaslužuje članstvo u Europskoj uniji, temeljna je poruka koju je prvog dana svog boravka u Zagrebu prenio papa Benedikt XVI., ocjena je koju u nedjelju prenose dnevni listovi u Bosni i Hercegovini.

 

"Papa: Nužno je da Hrvatska bude u EU", naslov je opširnog teksta posvećenog dolasku Svetog Oca u Hrvatsku sarajevskog "Dnevnog avaza". List navodi kako je Papa jasno poručio da Hrvatska odavno u kulturološkom smislu pripada srednjoj Europi, te da su Hrvati duboko europski narod.

"Avaz" ističe kako su poglavara Katoličke crkve s velikom pažnjom dočekali najviši hrvatski dužnosnici, kao i da je predsjednik Ivo Josipović koji se ne deklarira vjernikom ustvrdio kako je ujedinjenje Europe u osnovi kršćanski projekt.

"Upravo zbog te ukorijenjenosti hrvatskog naroda u kršćanstvu, uvjeren sam da će naši građani i građanke većinom podržati pristupanje EU", citira "Avaz" riječi hrvatskog predsjednika.

I "Oslobođenje" navodi da je Benedikt XVI. isticao "dugu povijest vjernosti" koja povezuje Svetu Stolicu i Hrvatsku, kao i činjenicu da hrvatski narod od samih svojih početaka pripada Europi te joj na poseban način doprinosi u duhovnim i moralnim vrijednostima. (Hina)

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox