Mesić: Posao s Patriom je bio dobar, ali netko jest pokušao intervenirati

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je za Hinu da je posao nabavke oklopnih vozila od finske Patrije bio vrlo dobar posao, ali i potvrdio da je jedna osoba iz Hrvatske pokušala intervenirati nudeći da će pod povoljnijim uvjetima sklopiti posao i to nakon što je ugovor već potpisan.

 

Mi smo od Patrije dobili informaciju da je netko dolazio iz Hrvatske, krivo se predstavljao, i to nakon što je posao već zaključen. Iz Patrije su nam rekli da taj dolazak nisu uzeli za ozbiljno, a ide li sadašnja istraga u tom smjeru ja ne znam, a vjerujem da Patrija ima zapise tko je dolazio - kazao je Mesić koji je tada bio i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH.

Ponuda Patrije bila je jeftinija za 40 milijuna eura od ponude austrijskog Steyra, a Patrija se, naglasio je Mesić, obvezala da će hrvatskoj strani, odnosno slavonskobrodskom Đuri Đakoviću omogućiti da se s proizvedenim oklopnim vozilima natječe i na drugim tržištima.
Osoba koja je došla u Patriju je bila neka bočna veza, ali ne iz sustava, i neuspješno se pokušala uključiti u posao nudeći svoje posredovanje
- rekao je Mesić dodavši da tog muškarca nisu u Patriji htjeli ni saslušati.

 

Rončević nije imao zadnju riječ

 

Bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića nitko nije kontaktirao u vezi ove istrage, a iako je u vrijeme nabave Patrijinih oklopnih vozila on bio na čelu Ministarstva obrane navodno nije imao "zadnju riječ" u sklapanju posla s Partijom jer pregovore nije vodilo povjerenstvo MORH-a nego vlada.

Od glavnog koordinatora projekta, slavonskobrodskog Đure Đakovića kao ni iz predstavništva Patrije u Zagrebu nije bilo moguće dobiti nikakve službene informacije. (Hina/MJ)

 

Foto: www.predsjednik.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox