Microsoft WinDays u znaku cloud computinga i konkretnih rješenja

Na konferenciji za medije kojom je najavljena poslovno-tehnološka konferencija u Hrvatskoj, Microsoft WinDays11, predstavljen je sadržaj tehnološke konferencije Microsoft WinDays11 Technology i poslovne konferencije WinDays11 Business. Konferencija se održava od 4. do 8. travnja u Rovinju.

 

Ove će godine, po prvi put od početka održavanja, konferencija biti održana pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, dr. Ive Josipovića.

Tehnološka konferencija – Microsoft WinDays11 Technology

Na tehnološkoj konferenciji Microsoft WinDays11 Technology, koja se održava od 4. do 7. travnja, više od 100 predavača iz Hrvatske i inozemstva održat će ukupno više od više od 134 predavanja u 11 tematskih cjelina. Među njima su i baze podataka, poslovna inteligencija, operacijski sustavi, poslovna produktivnost, poslovna rješenja, sistemska infrastruktura, web tehnologije i mobilne tehnologije, a poseban će naglasak biti stavljen na teme vezane uz cloud computing.

Novost na ovogodišnjoj tehnološkoj konferenciji Microsoft WinDays11 bit će i besplatne radionice na kojima će sudionici imati prilike upoznati se s pojedinim temama i steći nova, konkretna znanja tijekom dvosatnog rada s vrhunskim stručnjacima. Bit će ih održano ukupno devet: razvoj Azure aplikacija, razvoj Sharepoint web parta, razvoj Office dodataka, Silverlight – aplikacije na desktopu, mobitelu i webu, napredno programiranje za Windows 7, PowerShell, izgradnja privatnog clouda, xRM – platforma za razvoj poslovnih aplikacija, te izgradnja business intelligence rješenja uz SQL Server. Svaki zainteresirani sudionik može se prijaviti za najviše dvije radionice koje ga zanimaju – broj mjesta ograničen je budući da je na raspolaganju ukupno 20 računala i radnih mjesta na svakoj od njih – a prijave će biti otvorene od 18. ožujka na WinDays webu. 

Poslovna konferencija – WinDays11 Business

WinDays11 Business konferencija, koju Microsoft drugu godinu zaredom organizira u partnerstvu s Europapress holdingom i s programskom podrškom veleučilišta VERN', u Rovinju će 7. i 8. travnja na jednom mjestu okupiti ključne dionike poslovnog i tehnološkog sektora Hrvatske i regije. Glavne teme ove poslovne konferencije koja se već u svojem prvom izdanju etablirala kao jedan od najvažnijih susreta poslovne zajednice u Hrvatskoj ove su godine vezane uz spoj tehnologije i poslovne konkurentnosti, s naglaskom na konkretna rješenja i uspješne primjere.

Prvi dan poslovne konferencije bit će otvoren predavanjem pod naslovom Godinu dana poslije: problem gospodarskog oporavka, a koje će razmotriti rezultate tada zaključenog – jesu li obećanja ispunjena i što o njima, godinu dana kasnije, misle vodeći hrvatski ekonomski stručnjaci i gospodarstvenici? Pogled unatrag bit će nadopunjen pogledom unaprijed na predavanju Godina ispred nas: 5 kritičnih točaka. Poslovni lideri, analitičari i stručnjaci pružit će pogled – i otvoriti raspravu - na izazove koji će obilježiti sljedećih 12 mjeseci.

Drugi dan poslovne konferencije WinDays11 Business ponajviše je usmjeren temama vezanima uz financiranje širenja poslovanja, među ostalim i poduzetnicima-„početnicima“ koji su u potrazi za investicijskim fondovima i podrškom za budući rast i razvoj. Okrugli stol "težak" milijardu kuna okupit će predstavnike investicijskih fondova čiji su resursi usmjereni na ulaganje u projekte s razvojnim potencijalom, dok će predavanje Pogled investitora na regiju pružiti pregled prošlih i budućih gospodarskih kretanja u regiji.

 

www.mswindays.com

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox