Milanović: Idemo na posao, ne smijemo iznevjeriti

Idemo na posao, ne smijemo iznevjeriti, poručio je Zoran Milanović, predsjednik SDP-a i prema dosadašnjim izbornim rezultatima novi hrvatski premijer obraćajući se mnoštvu u izbornom stožeru Kukuriku koalicije.

Idemo na posao, možemo i pogriješiti, ali ne smijemo stajati, ne smijemo iznevjeriti sve ljude koji su nam dali dobru ljudsku vjeru, naglasio je Milanović.

Nakon što je DIP objavio privremene izborne rezultate, prema kojima Kukuriku koalicija osvaja 78 mandata, Milanović je istaknuo kako građani Hrvatske od nove vlade očekuju velike stvari i kako ih ne smiju iznevjeriti. Svim biračima koji nisu dali potporu Kukuriku koalicije poručio je da će svaki dan voditi računa da budu i njihova dobra vlast.

Političkim suparnicima poručio je kako je njegova i želja njegovih koalicijskih partnera da i s njima (suparnicima) radi zajedno u Hrvatskom saboru na dobrobit Hrvatske.

Natpolovična većina

Naša odgovornost je ogromna. Rezultati su dobri, zadovoljni smo i to osjećamo kao veliku zadaću i nećemo iznevjeriti. Obećajem to, naglasio je, dodavši da je kampanja gotova te da svatko za sebe analizira što je govorio i kakav je to utjecaj imalo na hrvatske građane.

Svjestan je, rekao je, da posao nove vlasti tek počinje te da ih obvezuje i to što veliki broj građana nije izašao na izbore, kao i oni koji nisu glasali za Kukuriku.

Prema ovim prvim rezultatima ispada da smo dobili natpolovičnu većinu u Hrvatskom saboru. Bilo to točno ili ne, bio to mandat manje ili više, sasvim svejedno, pozvat ćemo iskreno na suradnju sve političke stranke u Saboru kojima je Hrvatska na srcu i koji imaju ideje, kazao je Milanović.  (Hina/jk) 

 

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox