Milanović: Nije u redu da ministri koji nisu iz Zagreba sami plaćaju stanarinu

Ministar financija Slavko Linić i premijer Zoran Milanović složili su se da ministri koji ne žive u Zagreb ne bi trebali sami plaćati svoju stanarinu i režije jer „nije u redu da troškove stanovanja plaćaju dva puta“, piše Novi list.

Premijer je to odgovorio na novinarsko pitanje ne bi li zbog gospodarske krize članovi vlade koji nisu iz Zagreba trebali sami plaćati troškove stanovanja u Zagrebu.

Onaj tko ne živi u Zagrebu, a ministar je, i tu je na četverogodišnjem ili kraćem službenom putu. Na tom službenom putu ta osoba ima plaću i određene troškove. Ti troškovi mu ostaju kod kuće u Rijeci ili Splitu kad je u pitanju obitelj i sve ostalo. Ti troškovi ne prestaju stizati, dakle, nije uredu da se plaćaju troškovi dva puta. Dakle, ne govorim u svoje ime, govorim naprosto racionalno, rekao je Milanović novinarima nakon sjednice vlade.

Prema pisanju medija, ubuduće bi i članovi vlade koji nisu iz Zagreba trebali biti oslobođeni plaćanja stanarine i režija, kao što je to slučaj i sa saborskim zastupnicima, a Milanović je, komentirajući takvu različitu situaciju, rekao kako je to pitanje „nereda i odsustva bilo kakvih kriterija“.

Vi ako tako mislite, onda je zaista vrijeme da se vratim i ostanem u Rijeci. Znači, ne bih se složio s vašim netočnim činjenicama, rekao je Linić i podsjetio da svi građani koji žive izvan Zagreba imaju osigurano plaćanje prijevoza do radnog mjesta. Linić je tome dodao: Ako smo nepoželjni kao ljudi koji dolazimo izvan Zagreba, nemamo ništa protiv da tako mislite, ja ne mislim. (jh)

 

 

Izvor: www.novilist.hr
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox