Milanović: Ovo je događaj bez presedana

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je u izjavi novinarima da je otvaranje istrage protiv HDZ-a događaj bez presedana u hrvatskoj demokraciji, a pravosuđe će na kraju reći svoje. Milanović je u središnjici SDP-a pozvao DORH da radi svoj posao, da ga radi stalno, te da ne kalkulira bez obzira što i tko bio u pitanju.

Na novinarski upit je li danas dan kada je Kukuriku koalicija definitivno pobijedila na izborima, Milanović je odgovorio da nije. Izbori su najveći događaj u demokraciji i dok se ne prebroje glasovi i objave službeni rezultati nema rezultata izbora, kazao je.

Bez tajnih računa

Upitan postoje li tajni računi SDP-a, Milanović je odgovorio da SDP nema tajne, već legalne račune.  Milanović nije želio komentirati DORH-ovu istragu protiv HDZ-a, jer, kako je rekao, ne može komentirati nešto za što je saznao jučer navečer na portalima.

Politički i medijski se o tome piše i nagađa. Podignute su optužnice protiv nekih vodećih ljudi HDZ-a, a dalje je procjena DORH-a koji smatra da ima kvalitetne dokaze. Ti dokazi bi trebali voditi u proceduri prema optužnici, a sudska presuda, ako je bude, dolazi na kraju, ističe Milanović.

Na novinarsku tvrdnju kako postoje saznanja da je HSU, koji je sada član Kukuriku koalicije, primao novac od HDZ-a, te hoće li to utjecati na koaliciju, Milanović je odgovorio da za to prvi put čuje.

Na upit znači li to da je Željko Jovanović čitavo vrijeme bio u pravu, Milanović je naglasio kako u SDP-u ne žele likovati te da smatraju da nije posao politike da to utvrđuje. Na novinarsku tvrdnju kako postoje saznanja da je HSU, koji je sada član Kukuriku koalicije, primao novac od HDZ-a, te hoće li to utjecati na koaliciju, Milanović je odgovorio da za to prvi put čuje. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox