Milanović pohvalio HNS-ovo sankcioniranje Habuša

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je kako se ne smatra se pozvanim komentirati je li HNS trebao ranije reagirati u slučaju Gorana Habuša, ali da mu je drago što je HNS donio odluku kakvu je donio.

 

Drago mi je da je HNS donio takvu odluku - kazao je Milanović gostujući večeras u središnjem dnevniku HRT-a. Takvo ponašanje niti odobravam niti imam za njega razumijevanja, kazao je nadalje Milanović, no lopta je u tome slučaju bila na strani HNS-a, čiji je Habuš kandidat. Ja u ovom trenutku nisam ničiji šef - mi smo partneri. Situacija je delikatna i dogodila se u vrlo nezgodnom trenutku. HNS je odlučio kako je odlučio, a jesu li to mogli napraviti dan ranije ili sutra, na to pitanje ne mogu odgovoriti - kazao je. Ne smatra se, dodao je, pozvanim komentirati niti treba li Habuš nastaviti obnašati dužnost varaždinskog gradonačelnika. Ne mogu iznositi mišljenje o tome bi li Habuš trebao ostati gradonačelnik, kako bi se trebao ponijeti. To je nešto što HNS treba riješiti sam, budući je Habuš njihov kandidat.

Milanović najvio stroge kriterije

Mi na izbore idemo zajedno ali smo ipak četiri stranke - naglasio je Milanović. Nakon izbora, vjerujem uz podršku građana, bit ćemo jedna vlada, koja će imati vrlo stroge kriterije. Budem li predsjednik hrvatske vlade, takvo ponašanje neću ni na koji način tolerirati i ono što mogu obećati hrvatskoj javnosti je da ja kompromise takve vrste neću raditi - napomenuo je. To je poruka svima: mi ćemo imati visoke standarde. Na novinarsko pitanje smatra li Mladena Bajića dobrim državnim odvjetnikom te je li Bajić nezamjenjiv, Milanović je rekao: "Nisam ni ja nezamjenjiv". Državno odvjetništvo nije političko tijelo, te stoga nije i ne smije biti presudno tko mu se nalazi na čelu, rekao je.

MMF može pozvati svatko

Što se tiče davanja autocesta u koncesiju, Milanović je izjavio kako "to mora ostati hrvatska priča" te da koncesije, ako bi one uopće bile moguće, nikako ne bi smjele biti izdane stranim koncernima. Eventualno, napomenuo je, nakon jasne kalkulacije, mogao bi doći u obzir model prema kojemu bi u to ušli hrvatski mirovinski fondovi, ali taj je model samo jedan od mogućih. Moramo otvoreno govoriti o problemima. To je jedan od mogućih modela ali nije ništa definitivno. Osvrnuvši se na spekulacije o eventualnom pozivanju MMF-a u pomoć nakon izbora, Milanović je kazao kako MMF nije - baba roga ali niti naša potreba. Mi ne idemo na izbore da bi se zvao MMF već da bismo se izborili za povjerenje ljudi. MMF može pozvati svatko. Moramo odluke donositi sami i zato idemo na izbore - kazao je Milanović. (Hina/mš)

 

 

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox