Milijunaš koji se odrekao bogatstva zarađuje 1000 eura i uživa u životu

Austrijski milijunaš Karl Rabeder šokirao je svijet 2010. godine kada se odrekao svog bogatstva uz obrazloženje da ga to ne čini sretnim. Danas živi od 1000 eura mjesečno i kaže da je sretniji nego ikada, piše net.hr

Karl Rabeder ima 46 godina i živi u Telfsu u Austriji. Nakon što se odrekao bogatstva mjesečna primanja su mu 1000 eura, a to zarađuje odražavajući seminare na temu o tome kako novac ne čini ljude sretnima. Bogatstvo koje je posjedovao, imanje i posao, sportske automobile i privatni avion, prodao je i zarađeno uplatio u organizaciju MyMicroCredit koja pomaže ljudima u zemljama trećeg svijeta.

Rebeder za sve ima objašnjenje i kaže: Mislim da je ovo istina: kad ste sretni, trebate malo ili ništa novca. Tek sada sam sretan. Ima jedna sjajna vježba: da zapišete stvari koje zaista volite i njihovu vrijednost. Shvatit ćete da se te stvari ne mogu kupiti. Ljubav, sunce, svjež zrak - to su stvari koje mene čine sretnim, tvrdi bivši milijunaš. To što imam manje novca čini me sretnijim. Kad gledam fotografije sebe dok sam bio milijunaš, vidim da sam bio jadan, rekao je Rabeder.

Posebno je zanimljiv stav koji bivši milijunaš ima prema radu i poslu: Čovječanstvo ne znači ne raditi ništa. Ne bih mogao zamisliti da sjedim na terasi s nogama na ogradi svaki dan. (HT)

 

Izvor: www.net.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox