Milijunske prevare u HŽ-u

Odgovorni rukovodielji u Poslovima mehanizacije i infrastrukture -a oštetili su tvrtku za višemilijunski iznos, utvrdili su revizori. Među osumnjičenima je i direktor Drago Šlat koji je u sedam godina direktorske pozicije stekao najmanje 10 milijuna kuna, piše Novi list.

Dva puta su plaćali iste račune privatnim tvrtkama, plaćali su i prikazivali nabavku opreme koja prema serijskom broju na Željeznicama ne postoji, plaćali su popravak dizalica koje su već bile demontirane kao i druge radove koji nikad nisu obavljeni, neuredno i neažurirano su vodili dokumentaciju što dovodi u pitanje stvarno stanje na terenu... Nakon što su revizori otkrili o kakvim je sumnjivim poslovima riječ, slučaj su proslijedili Županijskom državnom odvjetništvu.  

Posebno sumnjiv poslovni odnos interna revizija utvrdila je na relaciji Poslovi mehanizacije infrastrukture – privatna tvrtka Hidraulika Kurelja.  Revizori su otkrili da su toj tvrtki dva puta plaćali račune za isti posao. Umjesto 44 tisuće kuna, Hidraulici Kurelja isplaćeno je 88 tisuća kuna za posao demontaže i ugradnje novih dizalica.

U središtu interesa istražitelja našao se i posao nabave i ugradnje dizalica Palfinger, koji je Hrvatske željeznice stajao 10,9 milijuna kuna. (jh)

 

 

Izvor: www.novilist.hr
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox