Ministar Maras dodijelio gotovo 800 tisuća kuna poticaja

Poticaje u iznosu od gotovo 800 tisuća kuna dodijelilo je MInistarstvo poduzetnišstva i obrta tvrtki Conty plus d.o.o. za informatizaciju poslovnih procesa. Rezultat je to natječaja za projekt “Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa” kojim Ministarstvo poduzetništva i obrta potiče razvoj, rast i konkurentnost mikro, malih i srednjih poduzetnika. Time je tvrtka Conty plus krenuo s modernizacijom poslovanja koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013.

Tom prilikom Ministar Gordan Maras je izjavio da mu je drago da su poduzetnici pokazali velik interes za natječaj „Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa te da je Ministarstvo poduzetništva i obrta zaprimilo više od 500 projekata na ovaj natječaj.Također je spomenuo da je več podijeljeno oko 30,8 mil. kn za 64 projekta ukupne vrijednosti 50,9 mil. kn. Dodijeljena sredstva poduzetnicima će omogućiti optimizaciju troškova kojom će mali i srednji poduzetnici povećati učinkovitost i konkurentnost na tržištu te će otvoriti nova radna mjesta.

Koliko je ova investicija važna za tvrku Conty plus istaknuo je njezin direktor Darko Ciglenečki koji je tada izjavio da su posljednjih šest godina ostvarili trostruki rast broja zaposlenika, povećanje poslovnih prihoda od 61% i povećanje izvoza za 349%. Značajan rast poslovanja trebaju na adekvatan način popratiti procesi reorganiziranja, strukturiranja i informatizacije poslovanja.

Taj je poticaj od osobitog značenja za tvrtku jer će povećati konkurentnost na domaćem i stranim tržištima, a samim time su korak bliže dugoročnoj strategiji kojom su planirali rast prihoda  i povećanje zaposlenih za oko 50% do 2018. godine  a u odnosu na prihode u 2014. godini.

Primjenjivanjem novih e-poslovnih modela, Conty plus će na taj način poboljšati i optimizirati poslovne procese, povećati produktivnost rada i proizvodne kapacitete te stvoriti uvjete za daljnji razvoj poduzeća i daljnja zapošljavanja. Tako tvrtka Conty plus nastavlja  dugogodišnje uspješno poslovanje koje od 2002. godine pokazuje sustavni rast kvalitete usluge i široki asortiman proizvoda. (PS/LP)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox