Ministar Ostojić od turizma očekuje 7 milijardi eura

Prilikom posjeta Opatiji ministar turizma Veljko Ostojić otkrio je da ima velika očekivanja od turističke sezone, piše hrt.hr

Samo jučer u Opatiji je boravilo četiri tisuće gostiju, a prvi dani travnja i početak sezone bar ako je suditi po statistikama najavili su još jednu uspješnu sezonu. Ministar je razgovarao s gradonačelnikom Ivom Dujmićem te s predstavnicima Turističke zajednice i Liburnija Riviera Hotela.

Rekao je kako bi bio zadovoljan da „ove sezone dolasci i noćenja budu na razini prošle sezone,“ ali i da očekuje bolji financijski rezultat od prošlogodišnjeg, odnosno da zarada od turizma dosegne sedam milijardi eura. Poručio je turističkim djelatnicima da pozorno definiraju cjenovnu politiku za sljedeću godinu, i to zbog smanjenja PDV na turističke usluge. Cijene su ključ naše konkurentnosti“, istaknuo je.

Izrazivši zadovoljstvo turističkim rezultatima za uskrsne blagdane, ministar Ostojić je ocijenio kako je to dokaz da je Hrvatska atraktivno turističko odredište unatoč nepovoljnim okolnostima na tržištu. (HT)

 

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox