Ministar pravosuđa konzumirao lake droge?

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić gostovao je u Dnevniku HRT-a da bi objasnio razloge za dekriminalizaciju lakih droga, a na upit voditelja da li je ikada konzumirao droge dao je iznenađujući odgovor, piše net.hr

Objašnjavajući razloge za dekriminalizacijom lakih droga Miljenić je rekao da bilo nezgodno da netko ne može dobiti posao u državnoj službi zato što je za vrijeme studija uhvaćen s jednim jointom.

Smatramo da nečiji stil života ne zavređuje postupanje u sferi kaznenog djela. Nećemo to sankcionirati kaznenim pravom. Postoje određeni europski trendovi prema kojima posjedovanje droge za osobnu upotrebu ulazi u sferu prekršaja, a time ćemo spriječiti organizirani kriminal, rasteretiti DORH, sudove i policiju, kazao je Miljenić.

Ali najveće iznenađenje gostovanja nastupilo je kada je voditelj ministra upitao da li je ikada konzumirao lake droge. Prvo je rekao „pa slušajte“, da bi nakon kraće stanke pomalo zbunjeno nastavio „pitanje je nezgodno jer odgovorom ne bih htio poslati krivu poruku. Ne bih htio niti svojoj djeci slati poruku. Mislim... Sve što je u razumnoj mjeri i što ne ugrožava druge je dopušteno„ Nakon što je Miljenić diplomatski ali uz veliku dozu zbunjenosti izbjegao odgovor voditelj je gledateljima poručio da sami prosude ministrovu izjavu. (HT)

 

Izvor: www.dnevnik.hr
Foto: Goran Jakus/PIXSELL 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox