Ministarstvo turizma dodijelilo 3,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Ministarstvo turizma je slijedom dva dovršena natječaja iz programa za povećanje konkurentnosti turističkog sektora u ovoj godini odabralo 54 razvojno-turistička projekta kojima dodjeljuje ukupno 3,67 milijuna kuna bespovratnih sredstava, doznaje se iz tog Ministarstva.

Riječ je o dovršenim ovogodišnjim natječajima za potporu projektima kojima su odobrena sredstava iz EU i drugih međunarodnih fondova pod nazivom "EU izvrsnost" te za program "Zajedno za konkurentnost" ili poticanja djelovanja strukovnih udruga i drugih neprofitnih organizacija u području turizma.

Od ukupno odabrana 54 projekta u spomenuta dva natječaja 18 ih je dobilo potpore u sklopu programa "EU izvrsnost', a 36 iz programa poticanja djelovanja strukovnih udruga i neprofitnih organizacija "Zajedno za konkurentnost".

Među odabranim projektima kojima su već odobrena sredstava iz EU i drugih fondova Ministarstvo turizma potpore je dodijelilo županijama, gradovima, javnim ustanovama i turističkim zajednicama, a najviše ili po 58 tisuća kuna dobili su projekti "Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke" u Ogulinu, "Wine Tour" u Osječko-baranjskoj županiji te "Adristorical Lands" u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Potpore su još dobili projekti revitalizacije Tvrđave Sv. Mihovil u Šibeniku, Staza lipicanaca i kune u Lipiku, "Una-Spring of Life" u Zadarskoj županiji, Eko muzej Mura u Sv. Martin na Muri i dr. (Hina/sh)

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox