Mirjana Sanader: Mediji nas drže u Big Brotheru

Otkada je bivši premijer naglo napustio domovinu, interes medija, ali i građana za obitelj Sanader ne jenjava. Čak ih ni očajni estradni sipn Seve Nacionale nije uspio skinuti s trona (ne)popularnosti. Zbog takve situacije, Mirjana Sanader se požalila HHO-u i Amnesty Internationalu, navodi Jutarnji list.

Gotovo da se sada po medijima češće povlači Sanaderova supruga, nego što je svojevremeno on bio prisutan u njima. Jedina razlika između medijskog praćenja Brune Sanader i neke aktualne teen zvijezde, je jedino u tome što tiskovine ne donose Brunine postere.

Jutarnji list donosi dio iz pisma Mirjane Sanader HHO-u te kako ona vidi novonastalu situaciju - Mediji koriste posebne mikrofone i kamere, pa se u medijima objavljuju čak i naši privatni razgovori. To se dogodilo jednom kad sam nepromišljeno otvorila prozor stana. Koliko je sve daleko otišlo govori i to što su novinari odlazili na fakultet i tražili ocjene kćerke Brune i koja predavanja pohađa. A dolazili su čak i na moje radno mjesti pokušavajući ući na predavanja.

Teško je narodu žaliti nekoga tko nosi prezime Sanader, makar se on i ne zvao Ivo

Život u Big Brotheru znao je biti nepodnošljiv i za one koje su se sami prijavili, pa su natjecatelji čak i bježali iz te javne kuće. U ovom slučaju Big Brother je ušao u kuću, ali i cijelokupni život Sanaderove obitelji. Mnogi, što ne čudi, ne nalaze osjećaje sućuti zbog medijske agresije koju proživljava obitelj bivšeg HDZ-ovog premijera. Ipak, bilo bi bolje i humanije da se enregija na praćenje svakog koraka mlade Brune i Sanaderove supruge usmjeri na prokazivanje optuženikovih nedjela.(mš)  

 

 

Izvor: tiskano izdanje Jutarnjeg lista, 13. siječnja 2010., broj 4495

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox