Mislite na svoje zdravlje

Povodom Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava punih 60 godina, CROATIA zdravstveno osiguranje podsjeća na značaj preventivnih sistematskih pregleda koji su sastavni dio polica dodatnog zdravstvenog osiguranja. CROATIA zdravstveno osiguranje zauzima jednu od vodećih pozicija na hrvatskom tržištu dobrovoljnih osiguranja sa 43 posto udjela.

 

Građani Hrvatske u 2010. godini za dodatno i dopunsko zdravstveno osiguranje izdvojili su ukupno 226,9 milijuna kuna, a posebno je značajan udio dopunskog zdravstvenog osiguranja u portfelju CZO-a. Usprkos krizi i padu životnog standarda građana, CROATIA zdravstveno osiguranje zadržala je svoj tržišni udio i jednu od vodećih pozicija na tržištu zdravstvenih osiguranja s ukupno 97,2 milijuna kuna zaračunate premije što je povećanje od 0,2% u odnosu na 2009. godinu.

U 2010. godini ostvaren je ukupni prihod od 102,5 milijuna kuna što je 0,2% više u odnosu na 2009. godinu. Usluge poliklinika CROATIA zdravstvenog osiguranja koristilo je više od 30.000 građana, koji su obavili preko 150.000 različitih pregleda i pretraga.

Dodatno zdravstveno osiguranje osiguraniku pruža viši standard medicinske usluge i veći opseg prava koja nisu obuhvaćena obveznim zdravstvenim osiguranjem. Usluge dodatnog zdravstvenog osiguranja pružaju se osiguranicima u dogovoru s ovlaštenim liječnikom CZO-a, u više od 430 ugovornih zdravstvenih ustanova i specijalističkih ordinacija.

Dopunsko zdravstveno osiguranje pokriva troškove svih vrsta doplata (participacije) u obveznom zdravstvenom osiguranju za specijalističke preglede, dijagnostiku, fizikalnu terapiju, stomatološke usluge, troškove bolničkog liječenja. Pokriveni su i troškovi za izdavanje lijeka u ljekarnama, a posebnu prednost predstavlja doplata za lijekove sa Dopunske liste lijekova HZZO-a u preko 160 ugovornih ljekarni CZO-a.

 Na današnji dan, 7. travnja 1948. godine Svjetska zdravstvena organizacija održala je prvu Skupštinu, a taj se dan od 1950. godine obilježava kao Svjetski dan zdravlja. Svjetska zdravstvena organizacija podsjeća nas ove godine da danas živimo u eri velikih medicinskih dostignuća s čudotvornim lijekovima dostupnim kako bi se liječila medicinska stanja koja su još prije nekoliko desetaka godina ili čak prije nekoliko godina bila fatalna.  Zato je glavni apel i tema Svjetskog dana zdravlja ove godine očuvanje ovih otkrića za buduće generacije. Kampanja Svjetske zdravstvene organizacije koja će trajati do 7. travnja 2012. posebno je fokusirana na epidemiju HIV/AIDS-a, malarije i tuberkuloze. (PS/MJ)

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox