Mladineo izašao iz Remetinca

Bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo poslijepodne je napustio Remetinec nakon što mu je danas ukinut istražni zatvor u kojem je bio od početka studenoga prošle godine, doznaje se od njegovog odvjetnika Milenka Umičevića.

Zatvor u Remetincu Mladineo je napustio oko 16 sati, rekao je Umičević Hini.

Odluku o Mladineovu puštanju na slobodu donijelo je izvanraspravno vijeće koje je prihvatilo Umičeviću žalbu na odluku o produljenju istražnog zatvora, donesenu 7. travnja.

Umjesto zatvora, Mladineu je određena tzv. mjera opreza kojom mu je zabranjeno kontaktirati sa svjedocima koji još nisu ispitani u istrazi o poslovanju tog Fonda s tvrtkom "Odlagalište otpada", čiji je vlasnik Miho Zrnić Marinović još u istražnom zatvoru.

Poslovanje Fonda USKOK je počeo istraživati pošto je Mladineo lani početkom studenoga uhićen u aferi "Fimi media" u kojoj je s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, Mladenom Barišićem i ostalima osumnjičen za izvlačenje više od 80 milijuna državnih kuna preko marketinške agencije u vlasništvu Nevenke Jurak.

Mladineo je sa Zrnićem Marinovićem osumnjičen da je Fond oštetio u korist tvrtke "Odlagalište sirovina", koje je poslujući s Fondom navodno nezakonito zaradilo gotovo 11 milijuna kuna. (Hina/jk) 

 

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox