Mobily i Ericsson pokreću prvu mHealth uslugu u Saudijskoj Arabiji

Mobily pokreće prvu mHealth uslugu u Saudijskoj Arabiji, utemeljenu na Ericssonovom rješenju za mobilno zdravstvo, što je ujedno i probni koncept za ondašnje glavne zdravstvene ustanove, koji će omogućiti učinkovit daljinski nadzor zdravlja pacijenata.

Mobily mHealth je informacijsko-komunikacijsko rješenje iz domene e-zdravstva koje omogućuje bežično praćenje zdravstvenog stanja pacijenta pomoću prikupljanja važnih fizikalnih parametara u određenim intervalima i trajanju. Rješenje je, pod nazivom Ericsson Mobile Health, razvijeno u Ericssonu Nikoli Tesli, a kombinira najnovije mobilne informacijsko-komunikacijske tehnologija u području zdravstvene zaštite. Pouzdano je i jednostavno za korištenje, a istodobno omogućuje mobilnost pacijenta.

Mobily mHealth je rješenje za pametnije zdravstvo. Naša suradnja s Ericssonom omogućit će nam isporuku inovativnih, visokokvalitetnih i pouzdanih rješenja u zdravstvu te obogatiti živote naših kupaca - rekao je David Murphy, direktor marketinga u Mobily-u. Većina rizičnih pacijenata doživljava probleme i simptome izvan bolnice: dok su na poslu ili u krugu obitelji. Koristeći ovu uslugu liječnici mogu puno ranije registrirati da pacijent ima problem te ga mogu i ranije početi rješavati - dodao je.

Realne životne situacije donose neposredan rizik za kronične bolesnike. Zamislite da je pacijent zaboravio uzeti kritičnu terapiju ili mu jednostavno ponestaje lijekova. Danas postoji komunikacijsko rješenje koje tu informaciju može prenijeti liječnicima pacijenta. Već u ovom jednostavnom primjeru jasno je da se time smanjuje rizik s kojim se pacijent suočava - rekao je Jamal Dahoo, Ericssonov menadžer odgovoran za Mobily te dodao - S druge strane, tu su senzori koje pacijenti mogu nositi i uklopiti u svoj stil života te time „spasiti" stotine sati godišnje koje bi, u suprotnom, proveli u bolnici mjereći svoje fizikalne parametre. S poduzetnicima kao što je Mobily, možemo rješenja poput ovog za korisnike u Saudijskoj Arabiji, pretočiti u realnost.  (PS/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox