Moraju li estetski zahvati i tretmani izgledati neprirodno?

dr.Žgaljardić na dodijeli Europske nagrade za kvalitetu u ime Centra za estetsku kirurgiju dr.Žgaljardić

Najčešća bojazan s kojom se susrećemo tijekom konzultacija je neprirodan izgled nakon zahvata ili tretmana, ili kako to klijenti vole reći: „Bojim se da ću izgledati plastično“. Nažalost, u medijima i na društvenim mrežama svakodnevno smo bombardirani ekstremnim primjerima estetskih zahvata ili tretmana koji izgledaju neprirodno i to je ono što najčešće klijente odbija već od samih konzultacija.


Odgovor na postavljeno pitanje je je NE. Estetski zahvati i tretmani trebali bi izgledati PRIRODNO. Više o toj temu u razgovoru s dr. Ivonne Žgaljardić, spec. plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije iz Centra za estetsku kirurgiju dr. Žgaljardić.

Najčešće se radi o tretmanima pomlađivanja i tada nipošto cilj nije neprirodan izgled već restauracija lica jednostavno u nešto mlađu verziju klijenta. Već u ranim 30ima se pojavljuju znakovi starenja koje klijente čine nezadovoljnima- bore na čelu, bore oko očiju ili jednostavno lice koje je pomalo izgubilo tonus i koža koja gubi sjaj. Važno je pristupiti svakom klijentu individualno i ocijeniti što je ono što nju/njega smeta i adekvatno adresirati problem. Kao zlatni standard rješavanja bora na čelu i oko očiju tu je botulinum toksin popularno znan kao „botox. Gubitak tonusa lica i kao prvi znak pojava izraženih nazolabijalnih bora lijepo se rješava aplikacijom hijaluronske kiseline, a gubitak i tonusa i sjaja kože može se adresirati raznovrsnim tretmanima kože laserom ili radiofrekvencijom koji osim poboljšanog izgleda same kože vode ka stvaranju vlastitog kolagena i samim time postižu zatezanje lica. Rezultat svega navedenog je osvježen, odmoran izgled lica. Većina ovih tretmana ne ostavlja vidljive posljedice rada i ne zahtjeva značajan oporavak što klijenti, potpuno opravdano, žele izbjeći i ne gubiti vrijeme za svakodnevne obaveze i posao. Cilj navedenih tretmana nikako nije „plastičan“, odnosno neprirodan izgled, već efekt kojim će klijent biti zadovoljan a okolina primijetiti osvježenje izgleda ali nikako zamrznuto, prenapuhano lice bez mimike. Kao profesionalac, važno je klijentu iznijeti realne mogućnosti „neinvazivnih tretmana“ tj. u situacijama kada oni više nisu od pomoći ponuditi alternativu, a u današnje vrijeme naglasak je na minimalno invazivnim kirurškim rješenjima koji bi zadovoljio želje klijenta, a istovremeno maksimalno skratilo vrijeme oporavka.

U Centru za estetsku kirurgiju dr. Žgaljardić ponosni smo da već dugi niz godina kombiniramo kirurška rješenja sa brojim laserskim i radiofrekventnim tehnologijama, čime se postižu bolji rezultati, a istovremeno skraćuje vrijeme oporavka.

Bilo da se radi o „neinvazivnim tretmanima“ (iako je svaki postupak koji vodi disrupciji kožne barijere, pa i ubod igle donekle invazivan) ili kirurškim metodama pomlađivanja cilj je uvijek isti: poboljšana verzija vas na koju ćete biti ponosi, a tajnu vašeg izgleda podijeliti s kim vi želite bez straha od neprirodnih rezultata koji će svima biti uočljivi.

Look young, stay beautiful!

Ivonne Žgaljardić, dr.med.
spec. plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije
Centar za estetsku kirurgiju dr. Žgaljardić
www.zgaljardic.net

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox