Mrsić najavio otkazivanje Temeljnog kolektivnog ugovora

Vlada je najavila otkazivanje Temeljnog kolektivnog ugovora  za službenike i namještenike u javnim službama, no zadužila je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava da pokrene postupak mirenja, što će biti i pokrenuto vrlo brzo, izjavio je danas ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Istovremeno, pokrenut će se postupak pregovora o sklapanju novog novog TKU za javne službenike sa svim materijalnim pravima koja su u sadašnjem TKU i s aneksom kojim bi se regulirala neisplata nekih materijalnih prava u ovoj i idućoj godini, kazao je Mrsić u izjavi novinarima.

Mrsić je podsjetio da su dodatak TKU prihvatila četiri sindikata javnih službi, četiri nisu (tri obrazovanja i sindikat medicinskih sestara), da nije uspjela ni arbitraža, pa se dodatak TKU ne može primjenjivati na sve javne službenike i namještenika.

Na upit s kojim se datumom otkazuje TKU, Mrsić je odgovorio da danas nije dan s kojim se TKU otkazuje. Ne s današnjim danom, mi najavljujemo otkazivanje TKU i pokrećemo proceduru, nije danas dan kada se otkazuje. Želimo se pokušati izmiriti i pokušati još jednom sjesti za stol i naći zajedničku soluciju, rekao je Mrsić. (Hina/sh)

 

 

Foto:Daniel Kasap/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox