Mršić umjesto Vitkovića na čelu Podravke

Nadzorni odbor Podravke d.d. na donio je odluku o imenovanju Zvonimira Mršića, dosadašnjeg gradonačelnika Koprivnice na mjesto predsjednika Uprave Podravke, priopćili su iz te kompanije.

Podravka ostaje kompanija s velikim potencijalom koja posluje na međunarodnom trţištu sa sjedištem u Koprivnici. Njeno je poslovanje nakon krizne situacije stabilizirano te mi je namjera iskoristiti prilike koje se pružaju za rast brži od grupe i značajnije bolju efikasnost, rekao je Mršić.

Vitković u Ljubljanu

S dosadašnjom Upravom Podravke na čelu s predsjednikom Uprave Miroslavom Vitkovićem, dogovoren je sporazumni prekid mandata. Miroslav Vitković, koji je imenovan za novog direktora Podravkinog poduzeća u Ljubljani te savjetnika predsjednika Uprave Podravke za tržišta.

Članovima Uprave Podravke imenovani dr.sc. Jadranka Ivanković, viši predavač na Veleučilištu Vern', Olivija Jakupec,  dosadašnja pomoćnica direktora Jadranskog osiguranja u Koprivnici, Jorn Pedersen, dosadašnji viši potpredsjednik danske kompanije Uhrenholt i izvršni direktor Uhrenholt Russia te Miroslav Klepač, koji u Podravku  dolazi s pozicije člana Uprave Iskon Interneta.

Za predsjednike Nadzornog odbora Podravke  imenovan je Dubravko Štimac za predsjednika Nadzornog odbora Podravke d.d., a za njegovog zamjenika imenovan  je  prof.dr.sc. Mato Crkvenac, novoimenovani član Nadzornog odbora Podravke d.d. od strane Agencije za upravljanje državnom imovinom, koji u Nadzorni odbor ulazi umjesto prof.dr.sc. Ljube Jurčića. Pored  prof.dr.sc.  Mate Crkvenca, Agencija za upravljanje državnom imovinom imenovala je i prof.dr.sc. Ivu Druţića članom Nadzornog odbora Podravke d.d. koji će na toj funkciji zamijeniti dosadašnjeg člana Nadzornog odbora

 

(PS/JK)

 

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox